Teckningskurs Prova på

Vid dessa två tillfällena à 2,5 timmar lär du dig grunderna i teckning. Vi använder blyerts, sudd och papper för att undersöka linjer, skuggor, för att hitta känslan av att fånga ett föremåls känsla. Att lära sig att se former, mellanrum och återkskapa intrycket av en volym kan beskrivas med ett fåtal linjer, eller flera timmars arbete. Här gör vi enkla övningar för att väcka liv i kopplingen mellan öga, hand och papper på lekfulla sätt. Inga förkunskaper behövs.


Datum:

Kväll Tisdag 23/5 17.30-20.00 – rejälare smörgås serveras, samt småplock med te och kaffe
Eftermiddag Lördag 27/5 15.30-18.00 – Matigt mellanmål med
Kostnad 250:-/ tillfälle

Vart: Södergatan 2a, kortändan mot parkeringen i källaren genom den låga dörren.

Anmälan görs till infotykendesign@gmail.com

Prova fritt måleri med akrylfärger

Vi leker med det personliga uttrycket, tittar på komposition och hur färgläran spelar in i känslan man vill fånga. Hitta ett arbetssätt med olika verktyg, måla med händerna för att undersöka form och hitta ditt uttryck. Denna kurs ger dig en smakbit av ditt skapande, vi väcker tankar, upptäcker färg och gör formförsök. Att dra första strecket på en ofärgad yta kan vara det svåraste i processen. Hur kan man övervinna hinder att komma igång?

Ett moment av kursen består i grundläggande färglära, hur får du fram en kulör. Vad innebär komplementfärger, är svart verkligen en färg?

Då vi kommer späda och jobba med olika tjocklek på färgen kan det vara bra att ha något okänsliga kläder då det kan bli färgstänk.

Datum:

Söndag 11/6 10-16.00

Kostnad 650:- inklusive material, lätt lunch och fika.

Vart: Södergatan 2a, kortändan mot parkeringen i källaren genom den låga dörren.

Anmälan görs till infotykendesign@gmail.com

Information och detaljer om evenemangen, betalning med mera, kommer till de deltagare som anmält sig. Ange vilket event du vill delta på, samt eventuella allergir eller andra matönskemål vid anmälan.